суббота, 13 февраля 2021 г.

Aparteīda pieeja

 


 

   Latviešu sabiedrība “COVID-19” pandēmijas laikā ir nošķiebusies līdz aparteīda līmenim. Tas ir noticis vakcinēšanas sakarā. Valdošā kliķe vakcinēšanas organizēšanā ir ieviesusi aparteīda pieeju. Par to ļoti uzskatāmu rakstu publicē portāls “Delfi” 2021.gada 13.februārī. Runa ir par Sanitas Uplejas darbu “Kas slēpjas aiz politiķu vakcinācijas pret Covid-19”.* Tekstā ir detalizēti apkopota un atsegta drausmīgā pieeja vakcinēšanas organizēšanā. Rakstā piemēru ir daudz. Minēšu tikai dažus.

   Tā, piemēram, autore sarkastiski raksta: Ja politiķu un bijušo prezidentu sasteigta un pēc neskaidriem un nezināmiem kritērijiem veikta vakcinēšana tiek pamatota ar "nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu", tad gana skarbi un ciniski nākas aizrādīt, ka par ministru vai deputātu Latvijā var kļūt gandrīz jebkurš, turklāt rindā uz katru Saeimas deputāta vietu stāv kupls skaits to, kas kandidēja Saeimas vēlēšanās. Nav gan dzirdēts, ka uz ārstu vai skolotāju vietām gaidītu gari gribētāju saraksti, turklāt ārstu vai skolotāju nevar sagatavot vienā dienā, kā gan var apstiprināt kāda vēlēšanu sarakstā gaidošā nākamā deputāta mandātu vai aizpildīt ministra amata vietu. Arī pats jēdziens bijušie prezidenti norāda uz to, ka šie cilvēki amatā ir sekojuši viens otram, tādēļ ir nomaināmi un aizvietojami kā amatpersonas.”

   Lieta ir ļoti nopietna, satraucoša un apkaunojoša. Sanitas Uplejas tekstā ir atspoguļots deģenerācijas drausmīgais līmenis ne tikai valdošājā kliķē, bet visā sabiedrībā. Teiksim, “nolādētajā padomju laikā” tāds cinisms, tik antihumāna, tik amorāla, cilvēciski diskriminējoša, aparteīdam tipiska pieeja nebija iespējama nacionālās nelaimes laikā. Pandēmiju var uzskatīt par nacionālo nelaimi, jo cilvēki mirst. Taču tāda pieeja nacionālās nelaimes laikā ir iespējama vienīgi totāli deģenerētā sabiedrībā, kāda tagad noteikti ir latviešu sabiedrība. Aparteīda pieeju demonstrē ne tikai valdošā kliķe, Kariņš, nācijas tēvs. Iedzīvotāju šķirošanu pēc sociālā statusa un citiem kaut kādiem debiliem kritērijiem veic plašs klerku loks, kuram ir milzīgs atbalsts iedzīvotājos. Ja nebūtu milzīgs atbalsts, tad valdošā kliķe un klerki tik necilvēciski nerīkotos.

 

*https://www.delfi.lv/news/versijas/sanita-upleja-kas-slepjas-aiz-politiku-vakcinacijas-pret-covid-19.d?id=52931465  

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...