суббота, 24 октября 2020 г.

Cilvēciskuma holokausts

 


   2020.gada oktobra vidū agresīvais dehumanizācijas maniaks Bils Geits izteicās par cilvēces nākotni “Covid-19” pandēmijas sakarā. Tas notika Sietlā, kur darbojas dažādu tehnoloģiju jaunākajiem sasniegumiem veltīta organizācija. Tā kopš 2011.g. rīko konferences.  Virtuālā formā conference notika arī 2020.gada oktobra vidū (skat.: https://www.geekwire.com/events/geekwire-summit-fall-2020/). Bils Geits teica sekojošo: “Mēs neatgriezīsimies normālā dzīvē tikmēr, kamēr netiksim vaļā no šī vīrusa visā pasaulē”.

   Pirmkārt, tas ir nepārprotams brīdinājums par pandēmijas bezgalīgumu. Pandēmija nekad nebeigsies, un cilvēkiem ar to ir jāsamierinās. Pandēmija tiks pārtraukta tad, kad tas būs nepieciešams, un tā būs izpildījusi savu misiju. Misija ir nojaušama jau sen: 1) samazināt planētas iedzīvotāju skaitu un 2) cilvēces masas pakļaut totālai kontrolei.

   Otrkārt, skaidri ir redzams, ka pandēmijas objekts ir visa cilvēce (“visa pasaule”).

   Treškārt, dehumanizācijas maniaks netieši pasaka, ka dzīvojam nenormālā dzīvē, jo nākotnē būs iespējama atgriešanās, kā viņš iepriecē, “normālā dzīvē”.

   Neapšaubāmi, cilvēce tiekas ar ļoti liela mēroga antropoloģiskajiem postījumiem, masveida iznīcināšanu. Tas attiecas gan uz cilvēces fiziskās pastāvēšanas perspektīvām (planētas demogrāfiju), gan uz cilvēciskuma iznīcināšanu cilvēkos. Tiekamies ar cilvēciskuma holokaustu, jo tie cilvēki, kuriem tiks atļauts saglabāt dzīvību, veģetēs stingrā kontrolē kaut kāda jauna tipa koncentrācijas nometnēs bez cilvēciskuma izpausmēm – garīgās brīvības nepieciešamības, gribas, garīguma, individuālās suverenitātes, kolektīvisma gara, morāli tikumiskās stabilitātes utt. Cilvēciskuma holokausta rezultāts būs totāla dehumanizācija – cilvēcīguma, humanitātes zaudēšana, iznīdēšana gan individuālajā, gan sociāli kolektīvajā līmenī.

   Globālo sociālo problēmu analītikā tagad krasi nošķir divas principiāli dažādas parādības – koronavīrusa pandēmiju un koronavelnišķību, kas diemžēl balstās uz cilvēku pašsagraujošo attieksmi. Cilvēki paši sevi dehumanizē, paši piekrīt cilvēciskuma holokausta realizēšanai. Atsevišķi protesti eksistē, taču planetāri globālā tendence apliecina pašsagraujošo attieksmi. Tai ir paradoksāls iemesls. Pašsagraujošo attieksmi nosaka civilizētība. Tātad nosaka cilvēku kopu tuvināšanās augstam attīstības līmenim, kurā ietilpst disciplinētība, uzticība un pakļaušanās varai un likumiem. Cilvēki ar augstu pilsoniskā pienākuma apziņu precīzi izpilda politiskās varas norādījumus. Cilvēkiem ir atbildības sajūta likumu priekšā.

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...