воскресенье, 13 декабря 2020 г.

Pārdomas par īpatno pandēmiju

 


   Ar vīrusa “SARS-CoV-2” izraisīto slimību “COVID-19” cilvēce jau ir pazīstama ilgāk par gadu. 2021.gada 11.martā paies gads kā tika izsludināta minētās slimības pandēmija. Aizvadītajā laikā nav iegūtas atbildes uz daudziem svarīgiem jautājumiem par vīrusa izcelsmi, pandēmijas statusa objektivitāti, slimības reālo apjomu, vakcinācijas lietderību. Sabiedrībā var rasties priekšstats par velmi noklusēt atbildes uz pašiem svarīgākajiem jautājumiem. Pandēmijas likvidēšanas laiks netiek prognozēts. Tiek uzsvērts, ka cilvēce vairs nekad neatgriezīsies tādā dzīvē, kādā dzīvoja pirms pandēmijas. Vārdu sakot, “COVID-19” pandēmija nav vēsturiski pierasta pandēmija. Tā ir īpatna pandēmija, un tā ir specifiska pandēmija daudzējādā ziņā. Tā ir unikāla pandēmija cilvēces vēsturē.

   Izrādās, par pandēmiju un karantīnu stratēģiski domāja un konkrēti izstrādāja dažādus projektus jau pirms daudziem gadiem bioloģisko ieroču un bioloģiskā kara sakarā. “COVID-19” pandēmijas scenāriju vairākkārt modelēja krietni pirms tās izsludināšanas. Pandēmiju nekavējoties sāka izmantot visdažādākajā nolūkā. Pandēmijā dominē politiskā griba, bet nevis medicīnas zināšanas un medicīnas speciālistu viedoklis. Specifika izpaužas statusa “pandēmija” piešķiršanā, bet ļoti īpatni izpaužas tajā ziņā, ka pandēmijai nav tik liela veselības aizsardzības slodze kā politiskā, ekonomiskā, sociālā, informatīvā, masu psiholoģiskā slodze. Pret pandēmiju izturas kā pret globālu iespēju radikāli pārveidot ne tikai cilvēku dzīvi, bet arī līdz nepazīšanai pārveidot pašu cilvēku. Cilvēka vietā būs postcilvēks. Pandēmijas specifiskie elementi, kuri ir ietverti šajā tekstā, ir viela ļoti nopietnām pārdomām.

·       1964.gadā tika publicēta ziņa par jaunu atklājumu medicīnā. Publikācijas autors bija zinātnieks Hawkes R.A.  (Hawkes R.A. Enhancement of the infectivity of arboviruses by specific antisera produced in domestic fowls // Aust. J. Exp. Biol. Med. Sci. 1964. V. 43. P. 465—482). Šim atklājumam ir milzīga nozīme “COVID-19” laikā. Runa ir par vakcinācijas sekām. XX gs. vidū zinātnieki noskaidroja, ka vakcīna var provocēt slimību daudz smagākā formā nekā to dara pats vīruss. Vakcīna var sabojāt imūno sistēmu. Šo nelabo procesu angļu valodā dēvē par “Antibody-dependent enhancement”(ADE). Tā, piemēram, XX gs.70.gados ļoti bīstama izrādījās vakcīna “Dengvaxia” pret Denges drudzi. “COVID-19” pandēmijas laikā tiek noklusēta informācija par ADE. Tāpat tiek noklusēts speciālistu uzskats, ka vakcīnu nevar radīt 3 mēnešos vai pat vēl īsākā laikā. Politiķu griba realizēt obligāto vakcināciju ir cilvēku piespiedu pakļaušana nāves riskam, jo vakcīnai var būt negatīvas sekas. Politiķu griba liedz katram cilvēkam pašam izvēlēties savu likteni.

·       Par globālas karantīnas idejas autoru speciālajā literatūrā uzskata ASV aizsardzības ministru Donaldu Ramsfeldu. Viņš aizsardzības ministrs bija 2001.-2006.gadā. Viņa vadībā tika apspriests bioloģiskā kara scenārijs. Tajā tika iekļauta globālas karantīnas izsludināšana, lai tās aizsegā veiktu nepieciešamās darbības bioloģiskā kara novēršanai. Savukārt nevalstiskā zinātniskā institūcija “American Enterprise Institute” savos pētnieciskajos risinājumos iekļāva globālo karantīnu kā iespēju pārkārtot ražošanas sistēmu uz visas planētas, pat paredzot ekonomikas atsevišķu segmentu iznīcināšanu. Kā zināms, “COVID-19” pandēmijas rezultātā notiek ļoti pamatīga saimnieciskās darbības transformācija, apdraudot atsevišķu nozaru (piem., starptautiskā tūrisma) turpmāko pastāvēšanu.

·       Pandēmija tika modelēta 2010.gadā publicētajā “Rokfellera fonda” izstrādātajā scenārijā “Lock Step”. Šodienas notikumi pilnā mērā saskan ar prognozētajiem notikumiem dotajā scenārijā. “Rokfellera fonda” scenārijam ir atdarinājumi (kloni) citās valstīs. Piemēram, Vācijā pandēmijas modelēšana atspoguļojas Bundestāga speciālā dokumentā. Tas sagatavots 2012.gadā un publicēts internetā 2013.gada sākumā.  

·       Par amerikāņu, ķīniešu biologu eksperimentiem ar lidojošām pelēm sastopamo vīrusu “SHCO14”, izveidojot cilvēkiem bīstamu koronavīrusu, 2015.gada 9.novembrī raksts tika publicēts interneta žurnālā “Nature Medicine”. Eksperimentāli iegūtajam koronavīrusam esot liels potenciāls inficēt cilvēkus, un neviena vakcīna nespēs pretoties vīrusam “SARS-CoV-2”. Jau pēc dažām dienām minētajā interneta žurnālā sāka publicēt nosodošus rakstus, saskatot eksperimentu milzīgo bīstamību. 2015.gada 12.novembrī tika publicēts pirmais raksts – žurnālista Deklana Batlera nosodošais teksts, jo tiekot radīti vīrusi ar pandēmijas potenciālu.

·       2017.gadā Pentagons brīdināja ASV prezidentu par jauna veida gripas pandēmijas iespējamību.

·       ASV “COVID-19” epidēmija sākās 2019.gada jūlijā; par to ASV Slimību kontroles un profilakses centra vadītājs Roberts Redfilds atzinās Kongresa komisijai.

·       Francijā mediķi vīrusu “SARS-CoV-2” konstatēja 2019.gada decembrī.

·       Uhaņā pirmo reizi “COVID-19” reģistrēja 2019. gada 31.decembrī.

·       Pirms reālās masveida saslimšanas koronavīrusa pandēmijas modelēšana notika Ņujorkā 2019.gada 18.oktobrī stratēģiskajā spēlē “Event 201”. Internetā par to ir konkrēta informācija. 2019.gada 18.oktobrī Džona Hopkinsa universitāte, Geitsu fonds, Pasaules ekonomikas forums organizēja pandēmijas modelēšanu.

·       2020.gada 11.martā Pasaules veselības organizācija (PVO) izsludināja “COVID-19” pandēmiju. PVO nav izstrādāti un apstiprināti pandēmijas kritēriji. PVO par pandēmiju uzskata jaunu slīmību pasaules mērogā. Tā, piemēram, PVO 2009.gadā izsludināja “cūku gripas” (vīrusa “H1N1”) pandēmiju. Slimība bija sastopama 214 valstīs, slimoja 30% no planētas iedzīvotājiem. PVO tika kritizēta par panikas izraisīšanu, pandēmijas nepamatotu izsludināšanu, kā arī nevajadzīgas un nevērtīgas vakcinēšanas veicināšanu. Farmakoloģiskās kompānijas guva miljardiem dolāru lielu peļņu, kaut gan daudzās valstīs iepirktās vakcīnas netika izmantotas.

·       2020.gada 17.aprīlī Nobela prēmijas laureāts franču virusologs Luc Antoine Montagnier paziņoja, ka vīruss “SARS-CoV-2” ir mākslīgi radīts.

·       Divas solīdas iestādes, Šveices banka “UBS” un jau 160 gadus pastāvošā starptautiskā konsaltinga firma “PwC” (“PricewaterhouseCoopers”) ir sagatavojušas pārskatu par pasaules miljardieru materiālo stāvokli pandēmijas mēnešos. Galvenie secinājumi ir sekojošie. Miljardieru skaits pandēmijas laikā ir palielinājies. Tagad pasaulē ir 2189 miljardieri. Viņu kapitāls 2017.gadā bija 8,9 triljoni, bet 2020.gadā sasniedza rekordu – 10, 2 triljoni dolāru. Tas ir četras reizes vairāk nekā 2009.gadā (krīzes gadā).

·       COVID-19” izraisītā mirstība ir 0.1%-0.5% tāpat kā 1957.gada un 1968.gada gripas pandēmijas laikā. ASV, Lielbritānijā, Zviedrijā, Vācijā, Austrijā, Šveicē mirstība tāda pati kā gripas laikā. Mirušo vidējais vecums 80 gadi (swprs.org).

·       No 2020.gada 15.novembra internetā pieejams ir ļoti svarīgs Pasaules bankas (PB) dokuments. Tas liecina, ka specoperācijai “COVID-19” PVO, PB, SVF sāka gatavoties jau 2019.gadā un varbūt pat vēl agrāk. 2020.gada 2.aprīlī tika izplatīta PB 60 lapas gara rūpīgi izstrādāta un perfekti noslīpēta programma par stratēģisko sagatavošanos un reaģēšanu pret “COVID-19” (“COVID-19 STRATEGIC PREPAREDNESS AND RESPONSE PROGRAM AND PROPOSED 25 PROJECTS UNDER PHASE 1”). Programmā ir vairāki ļoti būtiski momenti. Pirmkārt, runa ir par “1.fāzi”. Programma ir paredzēta tikai 1.fāzei. Par to liecina programmas nosaukums. Tātad programmas autori  zina, ka slavenais vīruss trakos vairākas fāzes. Pie tam programmas autori zina, ka 1.fāze noslēgsies 2025.gadā. Par to programmā lasāms: “Expected Program Closing Date 31-Mar-2025”. Otrkārt, programmas 6.lapā ir paskaidrots, ka 2020.gada 3.martā PB direktoru padome aicināja steidzami pieņemt mērus pret pandēmiju “COVID-19” un nolēma nekavējoties izveidot fondu 12 miljardu dolāru apjomā “cīņai ar globālo pandēmiju”. Kā redzams, PB par pandēmiju jau zināja 3.martā, kaut gan PVO pandēmiju izsludināja tikai 11.martā.

·       Pārdomās par īpatno pandēmiju aktuāls ir jautājums “Kas izmanto situāciju un kas vada procesu?”. Citiem vārdiem sakot, “Kas ir pandēmijas saimnieks?”. Acīmredzot ir kaut kāds kolektīvais subjekts, kuram ir izdevīgs saslimšanas un nāves baiļu sociālais efekts, kā arī ir vajadzīga postpatiesības sabiedrība ar postcilvēkiem. Pandēmijas laikā cilvēku (cilvēces) garīgais plastiskums pieaug, atsakoties pretoties karantīnai, pašizolācijai un citiem politiķu ieviestiem veselo cilvēku ierobežojumiem. Kādam ir vajadzīgas drebošas būtnes, kuras var neierobežoti komandēt, pārvaldīt. Pieaug sabiedrības atsvešinātība no būtības, jēgas, loģiskuma, veselā saprāta. Konstatējama ir paraloģistikas leģitimācija. Politiskās varas pieņemtie mēri pret “kovidu” ir neadekvāti “kovidam” – neproporcionāli slimības apjomam. Slimība ir nopietna, bet ne pandēmijas līmenī un nekādā ziņā nenosaka cilvēktiesību likvidāciju.

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...