пятница, 27 августа 2021 г.

Izraēlas rūgtā pieredze

 

 

   Pandēmijas procesu analīzes centrā ārzemēs ir Izraēla. Tas ir pamatoti. Izraēlā ir pasaulē  viens no lielākajiem procentuālajiem rādītājiem masu vakcinācijā pret “COVID-19”. Izraēla ir paraugs pārējām pasaules valstīm. Pasaules veselības organizācija (PVO) iesaka visiem mācīties no Izraēlas. Tā nekavējoties ar uzviju izpildīja PVO prasību vakcinēt vismaz 60% no valsts iedzīvotājiem. Kā zināms, PVO saimnieki jūdu un anglosakšu globālisma prozelīti vēlas vakcinēt 80% procentus no planētas iedzīvotājiem.

   Izraēlā vakcinācija sākās 2020.gada decembra vidū un PVO ieteikto normu 60% sasniedza 2021.gada 19.maijā. Tas atstāja lielu iespaidu uz pasaules sabiedrību. Visi gaidīja brīnumu – Izraēlu bez “COVID-19”. Gan speciālisti, gan nespeciālisti (“vienkāršā tauta”) ar nepacietību gaidīja totālās vakcinācijas rezultātu. Visiem gribējās iegūt atbildi uz jautājumu “Vai masu vakcinācija glābj no nejaukā vīrusa “SARS-CoV-2?”.

   Pēc maija Izraēla palēnināja vakcinācijas tempu. Augusta otrajā pusē Izraēlā bija vakcinēti 63,32% iedzīvotāji ar vienu vai divām devām. Tas pavēra iespēju priecāties par Izraēlu kā zināmu “drošības zonu”. Izraēlas valdība jūnijā mīkstināja karantīnas režīmu. Taču tas notika tikai uz neilgu laiku. Brīnuma nebija. Atkal pieauga inficēto iedzīvotāju skaits. Valdība palielināja vakcinācijas tempu, un 23.augustā Izraēlā ar divām devām bija vakcinēti 58,41% iedzīvotāju. Izraēliešus vakcinē ar vakcīnām “Moderna” un “Pfizer/BioNTech”. Zinoši analītiķi saskata dīvainību. Izraēla noslēdza līgumus par vakcīnu piegādi pirms to reģistrācijas ASV attiecīgajās iestādēs.

   Izraēlā brīnuma vietā tika sagaidīta krīze. Tiek lietots arī jēdziens “katastrofa”. Oficiālā statistika nosaudz bēdīgus skaitļus. Līdz 25.augustam bija saslimuši ar “COVID-19” 1 011 223 cilvēki, miruši – 6 880 cilvēki. 18.-25.augustā Izraēlā saslima 53 676 cilvēki. Saslimušo skaits augustā pieauga par 22%. Nedēļas laikā augustā nomira 176 cilvēki. Mirstība bija pieaugusi par 32%. Pirms masu vakcinācijas kampaņas 18.janvārī diennaktī saslimušo skaits bija 10 118 cilvēki, bet 24.augustā diennaktī saslimušo skaits bija 12 000 cilvēki. Tātad pēc vakcinācijas kampaņas tika uzstādīts “rekords” diennaktī saslimušo cilvēku skaitā.

   Masu vakcinācija Izraēlā neattaisnojās. Taču valdība joprojām visu uzmanību pievērš vakcinācijai it kā tas būtu vienīgais veids cīņā ar koronavīrusu. Valdība jūnija beigās pieņēma lēmumu organizēt masveida vakcinēšanu ar trešo devu. Līdz augusta beigām ar trešo devu bija vakcinēti 1,5 miljoni iedzīvotāju. Izraēlā tiek runāts par ceturto devu un regulāru vakcinēšanos kā elementāru dzīves sastāvdaļu. Taču valstī tiek runāts arī par ebrejiem kā “vakcinācijas poligonu” un “vakcīnisko holokaustu”. Izraēlas sabiedrībā nostiprinās uzskats par masu vakcinācijas nespēju glābt cilvēkus. Gluži pretēji! Masu vakcinācija kļūst neprognozējams apdraudējums

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...