воскресенье, 22 ноября 2020 г.

Pandēmijas radošums

   Izrādās, “Covid-19” pandēmija nav šķērslis melnajiem kreatīvajiem procesiem, kuri izraisa un nodrošina Rietumu civilizācijas pagrimumu un postcivilizācijas rašanos. Tas ir negaidīti, un tas ir arī neloģiski. Bet tas ir fakts. Pandēmijas laikā saglabājas eiropiešu politiskās elites melnais radošums pilnā mērā, izvirzot cilvēciskumu graujošus jaunus risinājumus. XXI gadsimta slavenākais vīruss nav šķērslis XX gadsimta 70.gados aizsāktajai humanitārajai intervencei, cilvēciskuma un garīguma epidēmijai, radikāli izmainot Rietumu civilizācijas iedzīvotāju morālo satvaru, priekšstatus par cilvēku, sabiedrību, valsti, kultūru utt. Pandēmijas radošums ir viens no uzskatāmākajiem piemēriem tam, ka valdošās kastas alarmisms un cilvēktiesību ierobežojošā darbība “Covid-19” slimības laikā faktiski ir apzināta, speciāli organizēta, attiecīgi vadīta un kontrolēta milzīga sociāli politiskā manipulācija, falsifikācija, antihumāna kampaņa. Ja “Covid-19” patiešām reāli būtu tāds nāvējošs bieds, kādu to iztēlo politiķi un masu mediji, tad diezin vai tiktu uzkurināti melnie kreatīvie procesi. Individuālās nāves bailes un kolektīvās nāves bailes atturētu Rietumu politisko eliti turpināt nodarboties ar to, ar ko tā necienīgi nodarbojās pirms pandēmijas izsludināšanas 2020.gada 11.martā.

   2020.gada 12.novembrī Eirokomisija publicēja sekojošu dokumentu: “Savienība, kurā valda līdztiesība: Komisija nāk klajā ar pirmo stratēģiju par LGBTIK līdztiesību Eiropas Savienībā (ES)”.

   Dokumenta nosaukumā pievēršama uzmanība diviem momentiem.

   Pirmkārt, lepnajai norādei, ka tā ir Eiropā “pirmā stratēģija” tik svarīgā jomā.

   Otrkārt, abreviatūrai LGBTIK. Kā zināms, līdz šim tika lietota abreviatūra LGBT (lezbietes, geji, biseksuāļi, transseksuāļi). “Baltajai” rasei dzīve iet uz augšu. Konstatējams dzīves progress. Tāpēc tradicionālo abreviatūru nākas priecīgi papildināt ar IK – interseksuāļiem un kvīriem. Par interseksuāļiem dēvē primātus, kuriem ir gan vīrieša, gan sievietes pazīmes. Savukārt par kvīriem (angļu queer – savāds, dīvains, ekscentrisks) dēvē primātus, kuri savu dzimumu neapliecina ne vīrieša formā, ne sievietes formā, bet kaut kā citādāk. Rietumos ir kvīrteorija (queer theory). Tā ir socioloģiska teorija par gendera problemātiku. Tā radās XX gadsimta beigās. Teorijas adepti uzskata, ka cilvēka dzimti un seksuālo orientāciju ne tik daudz nosaka bioloģiskā dzimte, bet gan galvenokārt nosaka apkārtējā vide (sabiedrība, kultūra) un audzināšana. Latvijā minētā teorija tiek saukta pat “zilo teoriju” un tai jau ir zināms tekstu daudzums latviešu valodā. Tātad – neatpaliekam, ejam kopsolī ar “eiropu”.

   Eirokomisijas unikālā dokumenta mērķis ir sekojošais: “Diskriminācijas apkarošana. LGBTIK līdztiesības veicināšanas nolūkā nepieciešams nodrošināt tiesisko aizsardzību pret diskrimināciju. Komisija veiks izvērtēšanu, it īpaši nodarbinātības jomā. Līdz 2022. gadam tiks publicēts ziņojums par Nodarbinātības vienlīdzības direktīvas piemērošanu. Pamatojoties uz šo ziņojumu, Komisija pieņems nepieciešamos tiesību aktus, it īpaši ar mērķi stiprināt līdztiesības iestāžu lomu. Komisija arī nāks klajā ar tiesisko regulējumu, kurā īpaša uzmanība būs pievērsta neobjektivitātes un diskriminācijas riskam saistībā ar mākslīgā intelekta (MI) sistēmām. Drošības garantēšana. LGBTIK daudz biežāk cieš no naida noziegumiem, naida runas un vardarbības, turklāt nopietna problēma joprojām ir nepietiekama ziņošana par naida noziegumiem. Lai saskaņotu aizsardzību pret naida noziegumiem un naida runu, kas vērsti pret LGBTIK, Komisija 2021. gadā nāks klajā ar iniciatīvu paplašināt “ES noziegumu” sarakstu un iekļaut tajā citstarp pret LGBTIK vērstus naida noziegumus un naida runu. Turklāt Komisija nodrošinās finansēšanas iespējas iniciatīvām, kuru mērķis ir apkarot pret LGBTIK vērstus naida noziegumus, naida runu un vardarbību. Varavīksnes ģimeņu tiesību aizsardzība. Starp dažādās dalībvalstīs pieņemtajiem tiesību aktiem pastāv atšķirības, kuru dēļ, varavīksnes ģimenēm šķērsojot kādas citas ES valsts robežu, radniecības saites var netikt atzītas. Komisija nāks klajā ar likumdošanas iniciatīvu par vecāku statusa savstarpējo atzīšanu dalībvalstīs un izpētīs iespējamus pasākumus, ar kuriem atbalstīt viendzimuma partnerattiecību savstarpējo atzīšanu dalībvalstīs. LGBTIK līdztiesības nodrošināšana visā pasaulē. LGBTIK dažādās pasaules daļās saskaras ar nopietniem tiesību pārkāpumiem un aizskārumiem.”

   Unikālā dokumenta sakarā Līdztiesības komisāre Helena Dalli (1962; no Maltas) rezumē: “Šodien Eiropas Savienība sevi apliecina kā labu piemēru cīņā par daudzveidību un iekļaušanu. Vienlīdzība un nediskriminācija ir Eiropas Savienības pamatvērtības un pamattiesības. Tas nozīmē, ka ikvienam Eiropas Savienībā vajadzētu justies droši un brīvi, nebaidoties no diskriminācijas vai vardarbības seksuālās orientācijas, dzimumidentitātes, dzimuma izpausmes vai dzimumpazīmju dēļ. Vēl ir tāls ceļš ejams līdz LGBTIK pilnīgai iekļaušanai un pieņemšanai, uz ko šiem cilvēkiem ir tiesības. Es ticu, ka kopā ar dalībvalstīm mēs Eiropu varam veidot labāku un drošāku visiem.” Šajā sakarā stratēģijā tās dalībvalstis, kam vēl nav savas stratēģijas par LGBTIK līdztiesību, tiek aicinātas pieņemt tādu stratēģiju, kurā ņemtas vērā LGBTIK īpašās vajadzības līdztiesības nodrošināšanai viņu valstī.”

   ES visnepaklausīgāk uzvedas Polija un Ungārija. 2019.gadā apmēram simts Polijas pilsētas paziņoja, ka to teritorija ir brīva zona no LGBT ideoloģijas. Polijā viendzimumu pāriem ir aizliegts adoptēt bērnus, kā arī ir aizliegtas viendzimumu laulības. Tās ir aizliegtas arī Ungārijā.

   2020.gada 19.novembrī notika sanāksme par ES budžetu 2021.-2027.g. (1,07 triljoni eiro) un naudas ( 750 miljardi eiro) piešķiršanu ES dalībvalstu ekonomikas atjaunošanai. Sanāksme izgāzās, jo Polija un Ungārija nobloķēja lēmumu pieņemšanu. Nobloķēja tāpēc, ka naudas dalīšana tiek saistīta ar paklausību vai nepaklausību LGBTIK auklēšanā. Polijas un Ungārijas valdībai tāda pieeja nav pieņemama.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...