вторник, 26 января 2021 г.

Ko viņi vēlas jeb elegantais iluzionisms

  

   No “viņiem” visus nosaukt nav iespējams. Domājams, to izdarīt nav nepieciešams. Publiski zināma ir “viņu” viena daļa. Visticamākais, galvenā, virzošā, idejiski aktīvā un idejiski ģenerējošā daļa. No “viņiem” var nosaukt konceptuālos entuziastus - ideju autorus un ideju pilnveidotājus, kā arī ideju propagandētājus un ideju organizatoriskos kuratorus. Šī daļa ir publiskajā priekšplānā. Nav izslēgts, ka vēl ēnā ir paslēpušies viszinoši padomdevēji, kuri sevi uzskata par galvenajiem planetāro procesu komandieriem. Taču ir jāatgādina sena likumsakarība: ēnu mīlošie indivīdi tomēr ne vienmēr ir idejiski vispilnvērtīgākie talanti, un parasti viņos prevalē samērā primitīva ambiciozitāte, kuru baro dolāru privātīpašuma miljardi.

   “Viņi” veido t.s. globālo eliti. Tātad veido to personu grupu, kurai “COVID-19” pandēmija ir transformatīvs notikums cilvēces “lielajai pārlādēšanai” (The great reset).* Un tas nekas, ka pandēmija nav oficiāli izsludināta, un pasaules sabiedrība tiek rupji maldināta. 2020.gada 11.martā PVO pandēmiju neizsludināja oficiāli, bet tikai par pandēmijas iespējamību savā runā preses brīfingā ieminējās organizācijas ģenerāldirektors. Viņš teica: “We have therefore made the assessment that COVID-19 can be characterized as a pandemic” (mēs tāpēc varam uzskatīt, ka “COVID-19” var raksturot kā pandēmiju). PVO ģenerāldirektors preses brīfingā nevis oficiāli izsludināja pandēmiju, bet tikai izteica “mēs” viedokli, kuru dīvainā kārtā iztulkoja kā pandēmijas oficiālo izsludināšanu.**

   Globālās elites publiski zināmajā daļā greznojas princis Čarlzs. Viņa gēnos, nav grūti saprast, ir iedzimta “lielās pārlādēšanas” kaislība.*** Prinča Čarlza tēvs Edingurgas hercogs princis Filips ir planetāri slavens ar oriģinālo pašatklāsmi atbildēs uz “Deutsche Press Agentur” žurnālista jautājumiem 1988.gadā. Princis Filips neslēpa karsto velmi: “In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, in order to contribute something to solve overpopulation” (gadījumā, ja es kaut kādā veidā iemiesošos nākamajā dzīvē, tad es gribētu tajā atgriezties kā nāvējošs vīruss, lai nestu savu ieguldījumu pārapdzīvotības problēmas risināšanā). Tā patiešām ir oriģināla pieeja. Ne katram gribētos būt nāvējošam vīrusam, regulējot dzimstību uz Zemes.

  Globālās elites aprindās greznojas Romas pāvests Francisks.**** Viņa augstais krēsls ir vajadzīgs globālajai elitei. Augstais krēsls filistru aprindās  joprojām asociējas ne tikai ar planetāru spēku, bet arī ar eiropeiskās kultūras simpātisku arhaiku, bez kuras joprojām nespēj labi justies ateisma un postmodernisma aplaimotā sociuma daļa. Jau pasen eiropeīdu inteliģences salonos Romas pāvests funkcionē kā “kāzu  ģenerālis”, kuru lieliski parodizē krievu masu kultūras ekselences.

   Globālo sociālo problēmu speciālisti atgādina par Žaka Atalī nopelniem “lielās pārlādēšanas” konceptualizācijā. Tiekamies ar talantīgu ebreju. Atalī tāpat kā daudzi citi talantīgi ebreji ir devis milzīgu ieguldījumu eiropeīdu destruktīvajā mutācijā, kurā kādam varbūt gribēsies saskatīt nevis stihisku, bet apzināti motivētu stratēģiski filigrānu atriebību “āriešiem” par holokaustu.

   Internetā ir pieejami plaši citāti no Atali tekstiem un sacītā TV pārraidēs. Tā, piemēram, jau 1979.gadā viņš TV franču auditoriju iepriecināja ar savu “veselības diktatūras” koncepciju: “Mēs uzstādīsim diktatūras absolūtu formu, kurā katrs vēlēsies brīvprātīgi (“brīvi”) atbilst uzstādītajām normām. Nepieciešams, lai katrs brīvprātīgi (“brīvi”) atzītu savu verga statusu. Totalitārās sabiedrības jaunā forma tiek radīta ar medicīnas palīdzību, ieviestajiem jaunajiem labestības un ļaunuma jēdzieniem, jauno attieksmi pret nāvi”. Jau tolaik Atalī ierosināja izveidot speciālas “veselības pases” cilvēku kontrolēšanai. 2020./2021.gadā plānotās “imunitātes pases” (immunity passport) idejiskais tēvs ir Atalī. Viņš pirmais dzemdēja ideju par minēto dokumentu cilvēku totālai pakļaušanai.

   2009.gada 4.martā izdevumā “L’Express” Atalī rakstīja: “Vēsture mūs māca, ka cilvēce būtiski attīstās vienīgi tad, kad tā pa īstam no kaut kā baidās; tad tā sāk veidot aizsardzības mehānismus”. Tas tika sacīts ļoti drūmā laikā. Vēl nebija pierimusi pasaules finansiālā krīze, un daudzās valstīs joprojām plosījās “cūku gripa”. Taču tas Atalī neatturēja žēloties par valsts darbinieku un politiķu neizmantoto iespēju globālās krīzes un pandēmijas apstākļos sākt pasaules pārbūvi. Diemžēl nāksies gaidīt nākamo globālo krīzi un pandēmiju, kad cilvēkus atkal būs pārņēmušas paniskas bailes un tāpēc varēs veikt kardinālu sociāli politisko un sociāli ekonomisko transformāciju. Atalī pārliecībā “lielā pandēmija daudz sekmīgāk nekā humanitārs vai ekoloģisks sprediķis pārliecinās cilvēkus par altruisma nepieciešamību”. Atalī koncepcijā cilvēku altruisms nodrošina viņu gatavību sevi upurēt un sevi ierobežot “cilvēces interesēs”. Atalī aicināja valsts darbiniekus un politiķus mācīties no līdzšinējās pieredzes, lai līdz nākamajam piemērotajam notikumam tiktu radīti aizsardzības un kontroles mehānismi, kā arī loģistikas mehānismi zāļu un vakcīnu taisnīgai sadalei. Tāpēc nāksies organizēt “globālu policiju, globālas noliktavas un globālus nodokļus”. Atalī paskaidroja tādas darbības perspektīvas: “Tad mums daudz ātrāk izdosies ielikt pamatus īstai pasaules valdībai”.

   2020.gadā Atalī nevairījās no žurnālistiem. Viņš intervijās neslēpa savu sajūsmu par pandēmiju, planetāro “lockdown”, Klausa Švāba jaunākajā grāmatā izklāstīto “The great reset”. Atalī cer, ka “lielās pārlādēšanas” process tiks  novests līdz loģiskajam noslēgumam – atklāti funkcionējošas īstas pasaules valdības sastādīšanai.

   Globālās elites publiski zināmās grupas ilggadējā dalībnieka Klausa Švāba enerģiskais devums ir jāvērtē kā propagandētāja devums. Viņš savās grāmatās neapcer oriģinālas idejas, oriģinālus konceptus, teorijas. Grāmatās notiek citu analītiķu, stratēģu, cilvēces glābēju ideju, uzskatu, teoriju sistemātiska izplatīšana nolūkā ar pārliecināšanu iegūt piekritējus  un pamudināt cilvēkus uz noteiktu rīcību, noteiktu idejisko pārliecību un pat noteiktu pasaules uzskatu.

   Globālajā elitē ideju ģenerētājas reputācija ir lēdijai Lynn Forester de Rothschild. Viņas trešais vīrs ir Rotšildu dinastijas ietekmīgākais pārstāvis sers Evelyn Robert de Rothschild. Lēdija ir formulējusi to, ko vēlas panākt “viņi” – globālā elite. Un “viņi” vēlas panākt ne vairāk un arī ne mazāk kā kapitālisma radikālu pārveidošanu. Līdzšinējais kapitālisms ir sevi izsmēlis, un tāpēc ir nepieciešama kapitālisma jauna modifikācija. Par to rūpējas un tam nosaukumu ir izdomājusi lēdija Lynn Forester de Rothschild. Kapitālisma jaunās modifikācijas nosaukums ir “inkluzīvais kapitālisms” (proti, ietverošais, iekļaujošais kapitālisms).

   Jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” lieto arī Švābs. Taču viņš to neizdomāja. Ja drīkstētu, viņš varbūt to nelietotu, jo balstītos tikai pats uz savu dārgo īpašā grāmatā izklāstīto “4.industriālo revolūciju”.Taču Švābs nedrīkst nelietot jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms”. Tas tagad ir globālās elites dārgums.

   Kā jau minēju, jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” izdomāja lēdija Lynn Forester de Rothschild. Viņa ieņem augstus amatus Rotšildu dinastijas biznesā un acīmredzot ir apsēsta ar cilvēces glābšanas ideju. Sastopama informācija, ka viņa pirmo reizi modīgo jēdzienu lietoja 2014.gada sākumā. Togad maijā viņa Londonā organizēja konferenci. Tajā piedalījās tādas prominentas personas kā princis Čarlzs, Bils Klintons, pasaules finansu guru Kristīne Lagarda. Konferencē globālajai elitei pietuvinātā Kristīne Lagarda no tribīnes patētiski uzsvēra, ka jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” ir nesen izdomājusi lēdija Lynn Forester de Rothschild.

   Lēdija ir nesavtīga un dāsna kundze. Viņa jēdziena “inkluzīvais kapitālisms” autortiesības ir uzdāvinājusi Romas pāvestam Franciskam. Tas publiski notika 2020.gada decembrī. Pirms tam lēdija 2018.gadā bija izveidojusi starptautisku nekomerciālu organizāciju “Coalition for Inclusive Capitalism” (CIC). Ar šo organizāciju interesenti var smalkāk iepazīties tās saitā (https://www.epic-value.com/). 2020.gada 14.decembrī Ņujorkā CIC noslēdza līgumu ar Vatikānu, izveidojot “The Council for Inclusive Capitalism with The Vatican”(CICV; https://www.inclusivecapitalism.com/). Līguma noslēgšanas svinīgajā ceremonijā lēdija apliecināja savu lielo gandarījumu par iespēju atbalstīt Romas pāvesta Franciska iniciatīvu veidot inkluzīvo kapitālismu.

   Ieskatu par globālās elites personām un globālajai elitei pietuvinātajiem cilvēkiem var iegūt tik tikko minēto organizāciju saitos. Tajos ir nosauktas attiecīgās organizācijas padomes locekļi, atbalstītāji (firmas, firmu vadītāji).

   Inkluzīvo kapitālismu, domājams, atbalsta arī jaunā (no 2019.g.1.X) Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristalina Georgijeva, par kuras saistību ar globālo eliti šaubas nerada. Viņa ir tuva radiniecе 1997.gadā mirušā barona Edmonda Ādolfa de Rotšilda pirmajai sievai – 2021.gada 15.janvārī mirušā barona Bendžamina de Rotšilda tēva sievai.

   Pret inkluzīvā kapitālisma koncepciju nākas izturēties kā pret elegantu iluzionismu. Iluzionisms tradicionāli kultūrā ir sastopams tēlotājmākslā kā īstenības imitācija, kuras mērķis ir ar mākslinieciskiem līdzekļiem radīt mākslīgu iespaidu, ka attēlotie priekšmeti un telpa reāli eksistē. Tagad nākas atzīt iluzionisma iespējamību arī sociāli politiskajās refleksijās un cilvēces esamības paradigmu projekcijās.

   Kādēļ ir iespējams globālās elites iluzionisma caurvītais diskurss par inkluzīvo kapitālismu? Acīmredzot izšķiroša loma ir iespējai cilvēkus viegli un ātri apmuļķot ar faktiem. Cilvēki var nezināt tendences – attīstības, pārmaiņu virzienus. Ja cilvēki izprot tendences, tad viņus apmuļķot nav iespējams.

   Inkluzīvā kapitālisma kontekstā ir jāzina globālās elites cementētā pamattendence uz planētas nodibināt pasaules valdību un tās pārvaldījumā nodot visu valstu īpašumus un visu iedzīvotāju privātos īpašumus. Inkluzīvajā kapitālismā notiek ekspropriācija – īpašumu atsavināšana. Ja sociālismā īpašumus atsavina proletariāta diktatūra, tad inkluzīvajā kapitālismā to dara globālā elite un tās institūcija pasaules valdība.

   Inkluzīvā kapitālisma propagandētāji cenšas sociumu pārliecināt par privātīpašuma jaunas formas nepieciešamību, jo līdz šim pastāvošā forma vairs neatbilst zinātniski tehniskajam līmenim. Nav pareizi, ka lietas izmanto tikai to īpašnieki. Tāpēc inkluzīvajā kapitālismā būs koplietošanas ekonomika (sharing economy). Korporācijas uzņemsies sociālo atbildību, ražošanas labumus ļaujot izmantot ne tikai akcionāriem, bet visiem cilvēkiem. Tādā veidā praktiski realizēsies sociuma iekļaušanās kapitālismā. Lai tas notiktu, nepieciešama “ekonomikas attīrīšana” no mazā un vidējā biznesa. Savukārt, piemēram, ASV mājsaimniecību milzīgie parādi ir jānoraksta, un mājsaimniecībām ir jāsāk dzīve no jauna, jo tām vairs nekas nepieder. Saprotams, nekur netiek teikts, ka inkluzīvajā kapitālismā viss piederēs apmēram tikai 1% no planētas iedzīvotājiem.

 

*Skat.: https://postciv.blogspot.com/2020/07/transformativs-notikums.html;

**Runas sākuma fragments: “In the past two weeks, the number of cases of COVID-19 outside China has increased 13-fold, and the number of affected countries has tripled.There are now more than 118,000 cases in 114 countries, and 4,291 people have lost their lives.Thousands more are fighting for their lives in hospitals.In the days and weeks ahead, we expect to see the number of cases, the number of deaths, and the number of affected countries climb even higher.WHO has been assessing this outbreak around the clock and we are deeply concerned both by the alarming levels of spread and severity, and by the alarming levels of inaction.We have therefore made the assessment that COVID-19 can be characterized as a pandemic.

*** Skat.: https://paralogistika.blogspot.com/2020/12/perspektiva-hipoteze-lockdown-20.html

****Skat.: https://postciv.blogspot.com/2020/12/modernakais-dumu-aizsegs-inkluzivais.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...