четверг, 18 февраля 2021 г.

Vakcīnas nacionālisms

 


   Globālo sociālo problēmu analītikā sakarā ar “COVID-19” pandēmiju ir uzziedējusi jauna tēma – vakcīnas nacionālisms. Pirmkārt un galvenokārt šī tēma attiecas uz eiropiešu lepnumu – Eiropas Savienību. Jauno tēmu sasaista ar eiropiešu vispārējo un seno traģēdiju – novecošanu un izmiršanu, migrantu invāziju, politiskās elites niecību, nespēju atbrīvoties no ASV pakļautības, postmodernisma, genderisma, homoseksuālisma, neoliberālisma kolosālajiem panākumiem sabiedrības degradācijā un deģenerācijā. Pandēmija eiropiešu traģēdiju papildina ar savstarpējā naidīguma plūdiem. Īpaši tas attiecas uz vakcīnu. Pandēmijas laikā eiropieši pilnīgi zaudēja solidaritāti un konfederācijas valstisko vienotību. Katra valsts domā tikai par sevi. Taču pats nepatīkamākais – ES valdošie kadri necenšas kalpot vienādā mērā katrai dalībvalstij un pieļauj nekaunīgu nevienlīdzību.

   Tiek speciāli izplatīta informācija, ka vakcīna visiem nepietiks. Tādas informācijas izplatīšanai noteikti ir speciāli manipulatīvs raksturs, vēloties sabiedrībā uzturēt nāves baiļu atmosfēru. Valstu valdības atbalsta sabiedrības maldināšanu par vakcīnas nepietiekamību. Atsevišķu dalībvalstu (piem., LR) valdības pat nevairās vakcīnas sadalē nonākt līdz aparteīda pieejai, saskaņā ar kaut kādiem jocīgiem kritērijiem veidojot īpaši prioritāras vakcinēšanas grupas un tādējādi uzspiežot sociāli amorālo privileģētības principu. Tāda rīcība epidēmijas vai pandēmijas laikā ir izteikti antihumāna rīcība un liecina par valdošās kliķes nacionālo noziedzību. ES vadoņi pieļauj Vācijas, Francijas, kā arī Lielbritānijas savtīgo tieksmi sev pievākt vakcīnas lielāko daļu. Mazajām dalībvalstīm ir jāsamierinās ar lielo valstu žēlsirdību, cēlas labdarības iesaiņojumā atvēlot vakcīnas kādu daļu baltiešiem, balkāniešiem. Savstarpējā naidīguma plūdus papildina ES vadoņu neizdarība. Vairāk vai mazāk atklāti tiek pieminēta vadoņu etniskā identitāte. Atdzimst vēsturiski tradicionālais naids starp Eiropas etnosiem (piem., naids pret vāciešiem). Japāna un Kanāda amerikāņu vakcīnu “Pfizer” pasūtīja jau 2020.gada jūlijā. ES to izdarīja tikai novembrī. Eiropiešu sabiedrības neapmierinātību sekmē nespēja pašiem izstrādāt labu vakcīnu. Vakcīnas problēma, saprotams, tiek aktīvi izmantota Krievijas zākāšanai, jo krievu zinātnieki ir izstrādājuši labu vakcīnu. Pandēmijas traģisms nav spējīgs apklusināt rusofobus un ienaidnieka meklēšanu. Ļaunā vīrusa radītās ciešanas un sāpīgie pārdzīvojumi, izrādās, nav šķērslis ne nacionālismam, ne šovinismam. Eiropeīdu inteliģences sabrukums jau ir tik pamatīgs, ka nespēj nodrošināt cilvēciski cienīgu rīcību pat stāvot uz kapa malas.

 

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...