понедельник, 22 марта 2021 г.

Transnacionālais bezprāts

  

    Pirms dažām dienām Eiropas sabiedrību pamatīgi iepriecināja ES iekšējā tirgus komisārs francūzis Tjerī Bretons. Viņš visā nopietnībā paziņoja, ka kolektīvā imunitāte pret “COVID-19” vakcinācijas ceļā tiks sasniegta 14.jūlijā. Tātad ne dienu agrāk vai dienu vēlāk. Francijas telekanālā “TF1” komisārs sacīja: “Ņemsim simbolisku datumu - līdz 14. jūlijam mums ir iespēja sasniegt imunitāti visā kontinentā. Mēs esam tuvu mērķim, jo mēs zinām, ka, lai uzvarētu šo pandēmiju, ir tikai viens risinājums - vakcinācija. Vakcīnas ierodas."

   14. jūlijs Francijā ir valsts svētki - Bastīlijas ieņemšanas diena. Tātad komisārs vīrusa “SARS-CoV-2” funkcionēšanu, vakcinēšanu, vakcīnas iedarbības laiku un efektivitāti, kolektīvo imunitāti emocionāli simboliski sasaista ar franču sabiedrībā svarīgu datumu.

   Saprotams, katram cilvēkam ar veselo saprātu rodas vairāki jautājumi. Faktiski tie ir retoriski jautājumi. Saprātīgiem cilvēkiem atbilde uz šiem jautājumiem nav vajadzīga.

    Retoriskie jautājumi ir šādi. Vai vīrusa funkcionēšanu var apturēt konkrētā dienā (datumā)? Vai tā var izteikties elementāri saprātīgs un izglītots cilvēks? Kāpēc 14.jūlijā, bet nevis 13.jūlijā vai 15.jūlijā? Kāpēc jāizvēlas Francijas svētki, bet nevis kādas citas dalībvalsts svētki? Kādas intelektuālās kondīcijas cilvēki tagad ir ES komisāri? Vai latviešu kariņi, nācijas tēvi, pavļuti stipri atšķiras no Briseles vadoņiem?

   Neapšaubāmi, saprātīgi cilvēka zina, ka tagad eiropeīdu rasē bezprāts ir transnacionāls lepnums. Bezprātu visaktīvāk un visplašāk prezentē inteliģence. Savukārt inteliģencē bezprātu visaktīvāk un visplašāk prezentē politiķi. Bezprāts jau ir tik liels, ka politiķi ir pasākuši temporāli (ar laiku saistīti) fiksēt, regulēt, vadīt transcendentālus fenomenus. Vīrusu pasaules liela daļa noteikti atrodas ārpus izziņas vai pieredzes robežām. Vīrusu transcendentumu neviens saprātīgs cilvēks neuzdrošināsies apšaubīt. Vīruss “SARS-CoV-2” nav izņēmums. Bezprātīgi ir tā gaitā iejaukties ar konkrētu datumu.

 

 

 

 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...