среда, 3 марта 2021 г.

Vai tas nav stratēģisks misēklis?

 


   Tā ir naiva cerība. Proti, naiva ir cerība, ka globālisma prozelīti* ir ļoti gudri un nekad nekļūdās. Viņi ir tik intelektuāli apdāvināti un kognitīvi apbruņoti ar visdažādākajām zināšanām , ka nekādā gadījumā nepieļaus kļūdu stratēģiskajos projektos. Tāda cerība ir naiva.

   Rietumu civilizācija ir sistēmisks veidojums. Uz to attiecas sistēmas pastāvēšanas visi nosacījumi un visas likumsakarības. Jebkuras sistēmas visi elementi izbauda attiecīgos pastāvēšanas apstākļus. No tā neviens elements nevar izvairīties.

   Antropoloģisks sistēmisks veidojums ir Rietumu civilizācijas subjekts – eiropeīdu (“baltā”) rase.  Par to uzskatāmi liecina demogrāfiskais process. Bērnus nevēlas dzemdēt, noveco un izmirst “baltās” rases visas tautas; respektīvi, “baltās” rases sistēmas visi elementi. Tas, pirmkārt.

   Otrkārt, “baltās” rases visu tautu pilsētu inteliģenci ir aptumšojusi degradācija un deģenerācija. Triviāli sakot, visas zivis pūst no galvas. Tas kopš XX gs. 70. gadiem ir vēsturisks fakts. Īpaši kritisks stāvoklis izveidojies pilsētu inteliģences politiskajā segmentā. Par Rietumu politiķu intelektuāli un morāli ļoti satraucošo līmeni globālo sociālo problēmu analītiķi, “nepolitkorekti” publicisti un neuzpērkami žurnālisti vēsta burtiski katru dienu. Politiķu raksturojumā tiek lietoti tādi nelabi vārdi kā debilitāte, idiotija, neatbilstība veselajam saprātam. Baltā nama saimnieku maiņas mēnešos Rietumu politiķu portrets kļuva šokējošs, nepatīkami pārsteidzot ne tikai “zelta miljardu”. Tādos apstākļos nav vajadzīga sistemoloģijas zinātniskā palīdzība atbildei uz jautājumu “Vai globālisma prozelīti un tos apkalpojošie intelektuāļi var kļūdīties?”. Viņi var kļūdīties, un tas ir loģiski. Viņiem var būt stratēģisks misēklis. Viņu dehumanizācijas projekti var būt bezperspektīvi, nesolot pasaules valdnieku kārtai vēlamo rezultātu. Saprotams, pasaules valdnieku projekti jau paši par sevi ir necilvēciski. Misēklis var piemeklēt ne tikai cilvēciski labus konceptus, bet arī cilvēciski sliktus konceptus.

   Globālisma prozelīti visjaunākajā periodā akcentē divus konceptus. Runa ir par divām paradigmām – konceptuālām pamatsistēmām, problēmu izvirzīšanas, formulēšanas un risināšanas modeļiem. Viens koncepts ir “COVID-19” pandēmija kā transformatīvs notikums cilvēces “lielajai pārlādēšanai”.** Otrs koncepts ir klimata katastrofa.

   Ar pandēmijas pozitīvo impulsu un reālo devumu cilvēces radikālā pārveidošanā globālisma prozelīti ir apmierināti. Apmierinātība netiek slēpta. Pandēmija kļuva tramplīns, Trojas zirgs. Pandēmiju izdevās veiksmīgi izmantot totalitārisma ieviešanā, aptverot gandrīz visu cilvēci. Cīņa pret infekciju deva iespēju izveidot politisku režīmu, kas visaptveroši kontrolē sabiedrības dzīvi, neievēro vai atceļ konstitucionālās tiesības, nepieļauj legālu opozīciju, malā nobīda zinātni un kompetentus speciālistus, falsificē demogrāfisko statistiku, masu komunikācijā uzkurina nāves bailes. “COVID-19” pandēmija palīdzēja panākt dzīves trajektorijas krasu pagriezienu. Koncepta eksistenciālā kondīcija garantēja labus rezultātus. Koncepta saturā iekļautā intelektuālā intuīcija nebija kļūdījusies, jo karantīnas, attālinātā darba, pašizolācijas, “neobligāti obligātās” vakcinēšanas adaptēšana ļaužu masās notika bez būtiskas pretestības. Pretestība sastopama, taču neviena valdība nav padzīta par cilvēciski neadekvāto politiku pandēmijas laikā. Globālisma prozelītiem izdevās turpināt Krievijas demonizēšanu, veikli izmantojot, piemēram, vakcīnas problemātiku. Krievija ir globālisma prozelītu pašaizsardzības instinkta kairinātājs. Tā tas saglabājās arī pandēmijas laikā.

   2021.gadā globālisma prozelīti sāka enerģiski ieteikt, likt priekšā, piedāvāt otru konceptu – klimata katastrofas konceptu. Šī koncepta prioritārajā proponēšanā aktīvi iesaistās princis Čarlzs, Bils Geits, Klauss Švābs, Romas pāvests, Linna de Rotšilda, ASV prezidents Baidens. Viņu publiskajos diskursos dominē jēdziens “Climate Catostrophe”.

   Konceptu prioritātes maiņu diktē stratēģiski apsvērumi. Un, lūk, šaja ziņā var rasties jautājums “Vai tas nav stratēģisks misēklis?”.

   Pandēmija neturpināsies mūžīgi. Cilvēki pārstās baidīties no kovidvīrusa, cilvēki nebūs paklausīgi, aizliegumi zaudēs spēku, cilvēkos bailes*** apsīks. Jau “COVID-19” slimības konstatēšanas pirmajās dienās tika iedarbināts cilvēka viens no visbūtiskākajiem bāzes instinktiem – bailes. Tā rezultātā cilvēces sociāli psiholoģisko gaisotni momentā nosacīja masveida bailes. Gandrīz visu pasaules valstu iedzīvotāju garīgo, morālo, intelektuālo atmosfēru pārklāja bailes. Sabiedriskajā domā priekšplānā nostiprinājās bailes. Globālisma prozelītu pakļautajos pasaules medijos un interneta sociālajos tīklos dominēja tikai viena tēma – bailes. Taču tas nevar turpināties mūžīgi. To apzinās globālisma prozelīti. Klauss Švābs par to raksta 2020.gada vasarā izdotajā grāmatā “COVID-19: The Great Reset”. Vajadzīgs jauns sociālais bieds, kas cilvēkus biedētu ilgus gadus. Globālisma prozelītiem, Švābam un citiem viņa domubiedriem tādas funkcijas varētu deleģēt klimata katastrofai. Tāpēc ir jāsāk rīkoties.

   Švāba pārzinātā Davosas foruma portālā ir izveidota speciāla lapa par klimata izmaiņām (https://www.weforum.org/agenda/archive/climate-change). Tajā regulāri tiek ievietoti dažādi teksti. Tos iesniedz autori no pasaules daudzām valstīm, ar dziļu satraukumu vērtējot klimata apdraudējumu. 2021.gada 3.februārī princis Čarlzs apsveica ASV jauno prezidentu Baidenu par viņa apņēmību cīnīties pret klimata katastrofu (“Prince Charles 'hugely encouraged' by Joe Biden's plans to tackle climate crisis”). Par to rakstīja Rietumu lielākie mediji. Tajā pašā dienā (3.februārī) mediji aizkustinoši vēstīja par prinča Čarlza bažām par saviem mazbērniem klimata katastrofas dēļ (Prince Charles Thinks of His Grandchildren as He Speaks Out About Climate Change). 2021.gada 22.februārī princis Čarlzs zinātniskā konferencē definēja trīs globālos draudus: 1) klimata izmaiņas, 2) bioloģiskās daudzveidības izzušana un 3) pandēmija.

   Savas prioritātes maina arī Bils Geits. Viņa interešu priekšplānā tagad ir klimata katastrofa. 2021.gada 16.februārī tika izdota viņa jaunā grāmata “How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need”. Grāmatā viņš paskaidro savu jauno dzīves pozīciju. Viņš aizvadītajos gados esot sapratis trīs lietas. Pirmkārt, lai izvairītos no klimata katastrofas, pilnīgi ir jāizbeidz dažādu kaitīgu gāzu izdalīšana. Otrkārt, pilnā mērā jāsāk izmantot saules un vēja enerģija. Treškārt, jāattīsta tehnoloģijas, kas palīdz vērsties pret klimata izmaiņām.

   Klimata katastrofas jeb klimata globālās sasilšanas problēma Rietumu politiskajās aprindās tiek musināta jau daudzus gadus. 1995.gadā ANO klimata globālo sasilšanu pasludināja par zinātnisku faktu. Politiķi neņēma vērā zinātnieku iebildumus. ASV 17 000 zinātnieku ar Zinātņu akadēmijas prezidentu priekšgalā parakstīja petīciju, lūdzot nepakļauties ekoloģiskajiem mītiem. Bija arī citi kolektīvie protesti. Bija temperatūras mērījumu falsifikācijas, bija “klimatgeita”. No ASV politiskajiem līderiem vienīgi Tramps smējas par klimata katastrofu, un viņš deva rīkojumu ASV izstāties no t.s. Parīzes klimata vienošanās 2015.gadā. Savukārt Baidens jau otrajā dienā Baltā namā atjaunoja ASV līdzdalību Parīzes farsā.

   Saprotams, globālisma prozelītiem ir atbalsts zinātnieku aprindās. Tāds atbalsts ir pandēmijas sakarā un tāds atbalsts ir klimata katastrofas sakarā. Un tas nekas, ka viedoklis par planētas sasilšanu ir pseidozinātnisks mīts, kas vērsts pret dabas vēstures, sociālajiem, bioloģiskajiem likumiem. Globālā sasilšana sākās jau XVII gadsimtā pēc mazā ledus laikmeta. Sasilšanu izraisa Saules darbība, Zemes orbītas maiņa riņķojumā ap Sauli. Nevis ogļskābā gāze (CO2) izraisa sasilšanu, bet gan sasilšana izraisa CO2 pieaugumu, kas ir ļoti derīgi lauksaimniecības produktivitātei. Bet galvenais – sasilšana nav cilvēku saimnieciskās darbības rezultāts, kā tas tiek iestāstīts ļaužu masām. Turklāt aizvadītajos apmēram 30 gados ir konstatējama nevis sasilšana, bet gan atdzišana. Par godu Baidena lēmumam Teksasas štātu piemeklēja milzīgs aukstums. Aukstuma rekordi aizvadītajā ziemā (2020.-2021.g.) bija arī Latvijā.

   Klimata katastrofas koncepta aktualizēšana stimulē jautājumu “Vai tas nav stratēģisks misēklis?”. Grūti ir ticēt, ka biedēšana ar klimata katastrofu var panākt to pašu, ko panāca biedēšana ar kovidvīrusu. Turklāt izglītotiem un patstāvīgi domājošiem cilvēkiem nav iespējams iestāstīt, ka cilvēku saimnieciskā darbība var ietekmēt kosmiskos, Visuma procesus – Saules aktivitāti, ozona “caurumus” utt. Klimata katastrofa ir saistīta ar naudas milzīgām summām. Tas nav noslēpums.

   Stratēģiski perspektīvāka ir Bila Geitsa biedēšana. Viņš saka, ka klimata katastrofa var sekmēt vēl drausmīgāku vīrusu sintēzi nekā “SARS-CoV-2” vīruss. Tāda biedēšana var dziļi ietekmēt cilvēku apziņu.

 

*https://teoretd.blogspot.com/2021/02/globalisma-prozeliti.html

**https://postciv.blogspot.com/2020/07/transformativs-notikums.html

***https://paralogistika.blogspot.com/2021/01/bailu-pandemija-un-bailu-profilakse.html     

    

 

 

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...