среда, 7 апреля 2021 г.

Arhaiskuma un haosa gūstā

 


   Kuri tagad pandēmijas laikā ir viskvalificētākie speciālisti virusuloģijā, imunoloģijā, bakterioloģijā, mikrobioloģijā? Atbilde varbūt kādam liksies negaidīta, taču tā ir pareiza. Minētajās zināšanu disciplīnās pašlaik viskvalificētākie speciālisti ir cilvēki, kuri agrāk piedalījās vai joprojām piedalās bioloģisko ieroču radīšanā. Tā ir militārā sfēra, valsts aizsardzības sfēra, un šīs sfēras attīstībā vienmēr tiek iesaistīti visgudrākie prāti, vistalantīgākās un viszinošākās personības. Tas nav noslēpums. Noslēpums vienīgi ir viņu zināšanas, zinātniskā pieredze un zinātniskie sasniegumi. Tas ir milzīgs noslēpums. Viņiem ir jāglabā noslēpumi līdz mūža beigām.

   Pandēmijas laikā ārzemēs parādījās publikācijas, kuru autori ir bijuši saistīti ar bioloģisko ieroču radīšanu. Viņi neatsacījās tikties ar žurnālistiem, sniegt intervijas, atbildēt uz aktuāliem jautājumiem. Protams, viņi teica tikai to, ko drīkstēja teikt. Un, lūk, daži no viņiem izteicās par speciālistu izglītošanu minētajās disciplīnās. Izrādās, medicīniskajā izglītībā valda arhaiskas zināšanas. Studentiem māca savu laiku pārdzīvojušas, novecojušas, veclaicīgas zināšanas. Tas tagad ļoti pamatīgi atsaucas uz cīņu ar “COVID-19”. Tā, piemēram, augstskolās neapgūst reālo imunoloģiju. Māca antiķermeņu novecojušu fizikāli ķīmisko klasifikāciju, bet nemāca antiķermeņu funkcionālo klasifikāciju, jo tad tiek sagrauts profesoru klāstītais par imunitāti.

   Aizvadītajās dienās Latvijā ir iestājusies jauna sociāli politiskā stadija. Jauno stadiju var dēvēt par “kovidhaosa” konstatēšanu.Tiek atklāti runāts par amatpersonu izplatīto viltus informāciju, vienotas pieejas trūkumu statistikā, dīvainībām inficēto uzskaitē, testēšanas pretrunīgajiem rezultātiem, vakcinācijas centru dārgo dīkstāvi, politiķu antihumāno sacenšanos cilvēku tiesību ierobežošanā un iedzīvotāju diskriminācijas ieviešanā, šarlatānu iesaistīšanu valdības ekspertu grupās. Atklāti par “kovidhaosu” izsakās pat atsevišķi ministri. Kritiskus tekstus publicē interneta lielākie mediji, portāls “Atlaist Saeimu!”.

   “Kovidhaoss” kultūrnācijas sētā ir godam pelnīts. Kultūrnācija tiek sodīta par valstiski, politiski, profesionāli neadekvātu tipu atbalstīšanu parlamenta vēlēšanās. Pandēmijas laikā tautas kalpu fundamentālā nevērtība atklājas pilnā mērā. Vai kultūrnācija izdarīs vajadzīgos secinājumus līdz 2022.gada 1.oktobrim? Vai tik tikko minētajā dienā kultūrnācija 14.Saeimā beidzot ievēlēs gudrus un godīgus cilvēkus? “COVID-19” izplatības rezultātā daudzi nomira un varbūt nomirs arī turpmāk. Dziļa vaina par cilvēku miršanu ir jāuzņemas kulturnācijai par savu debilo pieeju varas institūtu personāla formēšanā. Cilvēku nāvē vainīgs nav tikai vīruss “SARS-CoV-2”. Vainīga ir arī kultūrnācija, tās elektorāts un šī elektorāta nacionāli bezatbildīgā un faktiski nacionāli noziedzīgā rīcība.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...