среда, 7 апреля 2021 г.

Kovidarheoloģijas panākumi (3)*

 


 

   Globālo sociālo problēmu analītikas ārzemju speciālisti ir apkopojuši vakcinācijas rezultātus līdz 2021.gada aprīļa sākumam. Rezultāti nav iepriecienoši. Tie acīmredzot sagādā vilšanos globālisma prozelītiem. Ne velti Bils Geits brīdina par jauna vēl nāvējošāka vīrusa iespējamību. Viņa draudi ir saprotami. Nav izdevies pirmajā piegājienā (proti, ar “COVID-19” palīdzību) panākt masveida vakcināciju. Par to bēdājas ne tikai globālisma prozelīti, bet arī viņu pakalpiņi, piemēram, Latvijas valdībā. Kariņš ir ļoti sadrūmis par niecīgo vakcinācijas apjomu. Priecāties var Izraēlas valdība. Viņu valstī ir pasaulē visvairāk vakcionēto ar pirmo dozi – 60%. Vakcinācijā relatīvi labi panākumi ir Lielbritānijā (apm.50%), Čīlē, ASV, Bahreinā. Šajās valstīs ir vakcinēti 30-40%. Serbijā, Ungārijā, Urugvajā vakcinēti ir 20%, Vācijā un Ķīnā fakcinēti ir 10%, Indijā – 5%. Mediji vēsta, ka Latvijā vakcinēti gandrīz 8%. No planētas iedzīvotājiem vakcinēti ir apm. 4%.

   Pandēmija pagaidām ir sagādājusi prieku vienīgi t.s. “Big Pharma”. Vakcīnas tirdzniecība nav pievīlusi plānotos ienākumus. Farmaceitiskie giganti gūst milzīgu, desmitiem miljardu dolāru lielu, peļņu. Turklāt milzīgajai peļņai vēl ir grandiozas perspektīvas. Eksistē vakcīnas deficīts pat visbagātākajās pasaules valstīs. Pasaules nabadzīgākās valstis vispār vēl nav pirkušas vakcīnu. Nav ticams, ka tām dos vakcīnu par velti.

   Vakcīnu cena nav noslēpums. Tā, piemēram, “Moderna” (ASV) viena doze maksā 37 $, “Sinovac” (Ķīna) – 30 $, “Pfizer & BioNtech”(ASV, Vācija) – 20 $, “Sputnik V” (Krievija) – 10 $, “Johnson&Johnson” (ASV) – 10 $. Vislētākā vakcīna ir “AstraZeneca” (Lielbritānija, Zviedrija) – 4 $.

   Vakcīnas cena mainās, noslēdzot tirdzniecības līgumus ar valstīm un Eiropā ar ES. Tā, piemēram, “Pfizer&BioNtech” esot vēlējusies saņemt 27 miljardus eiro par vakcīnas apjomu, kas pietiktu tikai pusei no ES iedzīvotājiem.

 

*1.un 2.tekstu skat.: https://paralogistika.blogspot.com/

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Blogs slēgts

 2021.gada 16.oktobrī slēdzu blogu. Tā teksti tiks izmantoti grāmatā "Pandēmijas paraloģistika", kuru publicēs manā mājas lapā &qu...